Tilbageblik på endnu et aktivt år som kunstner

En blog om kunstTilbageblik på endnu et aktivt år som kunstner

Alt imens man begynder at tænke på året, der kommer, de famøse nytårsfortsæt med alle vore gode hensigter, skattepakker, sommerferie og meget mere, tager de fleste af os også et øjeblik til at se tilbage og reflektere over året, der snart hører fortiden til.

I fjernsynet er der tilbageblik på året i Kongehuset, og året der gik – såvel internationalt, nationalt og regionalt. Årets sportsresultater, årets par, årets film, ja selv årets skilsmisser er underholdning i disse dage. Vi tager det hele – godt som skidt, og sådan er et år jo også.

En blog om kunstEt meget kontrastfyldt forår med både arbejdsløshed og international udstilling

Efter i januar at have udstillet mine malerier hos FOA i Aalborg, var den næste udstilling, udstillingen i London. Jeg var allerede blevet kontaktet i efteråret 2008, og trods stor eufori over at være blevet inviteret derover, havde min beslutning været længe undervejs. Ikke fordi jeg ikke ville, men fordi de økonomiske aspekter ikke var ren honning i øregangen (eller lommeregneneren) – og bedre blev det naturligvis ikke, da jeg kort tid efter at have takket ja til London, fik min opsigelse og en meget uønsket plads i køen af finanskriseramte danskere. Men af sted skulle jeg, eller det vil jo sige mine malerier – og af sted kom de – og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Det har været en stor og lærerig rejse, og åbnet mange nye døre:-)

Efter London deltog jeg i Påskeudstillingen på Lundbæk Landbrugsskole, hvor jeg både fik æren af at have et af mine malerier til at pryde årets plakat samt æren af at holde årets åbningstale(!). En stor udfordring, men det gik heldigvis rigtig godt.

Herefter holdt jeg en solid pause fra både pensler og udstillinger. Ikke en selvvalgt pause, men en mere eller mindre tvungen pause pga. min status som dagpengemodtager. Lad mig blot nøjes med at sige “ære være alle de, som holder a-kasse-systemet ud i mere end 6 måneder”. Jeg var ved at gå til!

En blog om kunstI arbejde igen – og atter aktiv som kunstner

Heldigvis blev september måneden, hvor jeg igen kom i arbejde og igen kunne komme i gang med pensler, maling og udstillinger. Årets sidste udstilling blev sensommerudstillingen ved Sindal, som igen var godt besøgt.

Af andre tiltag bør selvfølgelig også nævnes nyt website og denne nye blog, som jeg er meget glad for. Jeg har også valgt at gå mere utraditionelle veje og oprettet min helt egen fangruppe på facebook. Det kan let lyde som noget pjat, men ikke desto mindre er jeg rigtig glad for gruppen og ikke mindste mine skønne fans, som hjælper med at sprede budskabet om min kunst.

En blog om kunstPoulAnkerBechEn blog om kunstFarvel til en stor kunstner

Skal jeg et øjeblik træde ud af min egen cirkel, skal der lyde et respektfuldt farvel til en stor kunstner. 2009 blev nemlig desværre også året, hvor vi måtte sige farvel til en af vor tids helt store kunstnere, som altid har modtaget min beundring – og det er naturligvis den nordjyske Poul Anker Bech, som har malet ovenstående maleri. Han står med sine kulørte og kontrastfyldte malerier som noget ganske særligt i min erindring. Hans modige leg med lyset er fuldstændig eminent!

En blog om kunstHvad byder 2010 på?

Hvad der skal ske i 2010 har jeg ikke planlagt i detaljer, men en af de helt store positive udfordringer, som jeg glæder mig rigtig meget til, er naturligvis min optagelse som kreativ underviser hos AOF. (Se eventuelt mere i sidste indlæg) Jeg håber virkelig, at holdene bliver fyldt, så jeg kan give videre af den store glæde, jeg selv oplever ved at male.

Rigtig godt nytår til jer alle!

En blog om kunst

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar