Pressemeddelelse

London kalder Nibe
Lokal kunstner udstiller i London fra d. 4. – 16. marts 2009

Da den lokale kunstner, Tine Faurholdt, i 2006 besluttede at dedikere mere tid til sin kunst og lancere et online galleri, havde hun ikke i sine vildeste drømme forestillet sig, at hun 3 år senere stod foran sin første internationale udstilling i en af Europas kulturelle højborge, London. Men meget er sket på de tre år, og fra onsdag d. 4. marts kan fem af Tines malerier beskues på The Brick Lane Gallery i hjertet af London.

”Jeg fik henvendelsen fra London for flere måneder siden, og instinktivt hoppede jeg rundt med armene i vejret og jublede. Det var bare helt vildt”, udtaler en smilende Tine og fortsætter, ”tænk at blive inviteret til London og udstille. London!”

Selvom der ingen tvivl var om, at det var en kæmpe chance, krævede det alligevel lige et par overvejelser, inden Tine sagde endeligt ja tak. ”Der var både nogle praktiske og nogle økonomiske aspekter, der skulle vendes, men lige meget hvor meget jeg vendte og drejede det, kunne jeg ikke ignorere, at det har var en chance, jeg ikke kunne lade gå min næse forbi, og det har jeg ikke fortrudt et sekund”.

Selvom dette er Tines første udstilling i udlandet, betyder det ikke, at hun er novice i udstillingens kunst. Tine har foruden en fast udstilling ved Rubaks i Aalborg også deltaget i flere længere- eller kortvarende udstillinger rundt omkring i landet. Blandt andet har hun de seneste to år været inviteret med som en del af den store påskeudstilling på Lundbæk Landbrugsskole ved Nibe, hvor medlemmer af Kulturelt Samråd i Nibe udstiller hvert år.

”Jeg er faktisk i den utrolig privilegerede situation, at udstillingerne kommer til mig. Jeg foretager stort set intet opsøgende arbejde, men til gengæld gør jeg meget ud af min hjemmeside og bliver fundet via den. Internettet er min absolut stærkeste partner inden for markedsføring – og jeg bruger det flittigt”, udtaler Tine.

Hvad næste skridt for den 31-årige kunstner bliver, tør hun ikke spå om. ”Nu får vi lige se, hvordan jeg bliver modtaget i London. Men selvfølgelig har invitationen fra London givet mig mod på mere og åbnet mine øjne for udlandet”.

Tine er autodidakt kunstner og udtaler selv, at hun hører til den gruppe af mennesker, der ganske enkelt aldrig har kunnet lade hverken blyant eller pensel ligge på bordet. ”Jeg har altid haft det i mig, lysten og nysgerrigheden, og så har jeg været heldig at rende inde i nogle gode læremestre gennem min ungdom – både i mine folkeskoleår og senere da jeg studerede på Aalborg Kunstskole”, fortæller Tine.

Vil du læse mere om Tine og hendes kunst, kan du besøge hjemmesiden www.gallerifaurholdt.dk

Tags: , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar