Kunstneren

Jeg hører til den gruppe mennesker, som siden barns ben har leget kunstner og ikke har kunnet lade blyanterne og penslerne ligge på bordet. Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg brugt timer og atter timer på at lade hånden glide over papiret eller lærredet.

Jeg deltog i min første kunstudstilling allerede i 10-års alderen. Det var en fælles kunstudstilling, hvor jeg og andre børn fra det lokale fritidshjem havde fået lov at udstille vores kunst på Huset i Hasserisgade. Der afviste jeg faktisk min første kunde. Jeg blev tilbudt 500 kr. for et maleri, og det var jo temmelig mange penge for en kunstner på 10 år tilbage i slutningen af 80’erne, men jeg takkede nej. Jeg var bange for at fortryde et salg, maleriet betød faktisk noget for mig.

Kunsten og det kreative har fulgt mig gennem hele ungdommen. I forbindelse med min uddannelse gik jeg bl.a. et år på Aalborg Kunstskole, hvor tegneteknikker, croquis og oliemaling blev udforsket. Det var et skønt år, som helt sikkert gav mig lysten til at fortsætte i den kreative retning. Men at leve af at sælge sin kunst, er jo et meget sjældent privilegium, og jeg valgte derfor at få mig en videregående uddannelse som Designmanager og arbejder i dag som grafisk designer.

I 2006 startede jeg online-galleriet, www.gallerifaurholdt.dk, og jeg har siden da også med jævne mellemrum udstillet på forskellige gallerier, i banker m.m. Det er utroligt spændende at komme ud og modtage “folkets dom”, men selvom flere muligheder har budt sig, har jeg også ved flere lejligheder takket nej til udstillinger og faste udstillerpladser. Jeg er ikke typen, der bare sætter mig til at male 10 malerier, fordi jeg skal. Jeg maler, når jeg brænder for det, når jeg ikke kan lade være. Det, tror jeg på, giver de bedste resultater.

Mine motiver og farver spænder vidt, men fælles for størstedelen er en forkærlighed for farver, lys og bevægelse. Og så vil jeg utrolig gerne, at mine malerier kan få folk til at trække på smilebåndet og føle sig godt tilpas.

Jeg maler med akryl, blyant, kul og pastelkridt. Nogle gange kombineres det hele, andre gange er det kun et par af materialerne, der benyttes. Det afhænger både lidt af motivet og dagens temperament.