Rapport fra “Kunst på første” i AKKC

En blog om kunstKunstner Tine Faurholdt

Her sidder jeg i min stand på kunstnermessen “Kunst på første”, som nu i flere år har været en del af Forårsmessen. Det var første gang jeg deltog, og det var super spændende – også selvom publikum svigtede lidt…


Planlægning og ophængning

Efter flere måneders planlægning og rigtig mange timer med penslerne i hånden, nåede vi endelig dagen, hvor malerierne skulle hænges op. I godt selskab af min dejlige og meget hjælpsomme kæreste fik jeg puslespillet til at gå op, og 9 malerier blev hængt op på mine 4 meter væg. Derudover fik vi nogle placeret på nogle små borde og andre, som var en del af mit oprydningssalg, fik en plads på gulvet. Alt i alt fik vi den lille stand godt og flot fyldt op. Så efter 3 timer var der ikke andet at gøre end at tage hjem og få sig en god nattesøvn, inden det sådan for alvor gik løs næste morgen kl. 10.


Fredag var pensionisternes dag

Fredag fandt i alt 4.400 mennesker vej til Aalborg Kongres og Kultur Center. Hvor mange af dem, der fandt vej op til kunsten og mine malerier på 1. sal, tør jeg ikke spå om, men en del af dem gjorde da heldigvis:-) En overvejende del af dem, var pensionister, der benyttede sig af den billige fredagsbillet til 25 kr.. Det gav anledning til en masse hyggesnak og en masse skulderklap, men salgspotentiale var der desværre ikke meget af, hverken på min stand eller på resten af 1. sal.


Malerier man bliver glad af!

Lørdag fandt omkring 10.000 mennesker vej til AKKC, og der var derfor masser at tage sig til – dejligt! Og sikke mange roser man kunne høste sig! Som jeg før har oplevet det, var de mest anvendte bemærkninger: “Sikke dejlige malerier”, “Skønne farver” og den altoverskyggende – “Det er malerier, man bliver GLAD af!”. Og det er bestemt noget, JEG bliver glad for at høre! Det er jo skønt at kunne glæde andre med min kunst, som jeg jo netop selv finder så megen glæde ved.

Søndag, havde jeg håbet, ville blive den største dag, men det helt store ryk-ind udeblev, og de mennesker, der havde fundet vej, var ikke umiddelbart meget kunstinteresserede. Mange lod til at være ude på den årlige og traditionsbundne søndagstur…

Så alt i alt en weekend, hvor publikum svigtede os lidt, og salget over hele linjen ikke var overvældende, men bestemt også en rigtig dejlig weekend, hvor der blev skabt mange kontakter, hvor jeg blev inviteret med på nye udstillinger, og hvor jeg fik udleveret rigtig mange visit- og postkort. Samtidig fik jeg som sagt en hel masse rosende rygstød, som alle jo nyder og motiveres af:-)

Så jeg vil bestemt ikke afvise, at jeg vil være at finde på kunstmessen igen næste år. Det kan kun tiden vise.


Tak til alle jer, der kiggede forbi!

En blog  om kunst

Tags: , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar